Äggoljetempera på grov vävtapet, en stilstudie

Jag kunde inte hålla mig, utan jag städade ur hallen och började måla:-)

Tänkte jag skulle ge mig på att berätta hur det gick med hjälp av mobilbilder från en dåligt upplyst hall.

Jag målade upp en påse med AvJords grundfärg och jag använde pensel. Väggarna i fråga är den där spegeln hänger och garderobens vägg.

En förebild:

image

Efter jag plockat bort näverlurar, kobjällror m.m:

image

Då var det dags att måla  (blanda färgen gick så bra så det lämnar jag därhän här). Så här ser vävtapeten ut, den är ganska grov och djup:

image

Första väggen målade jag rakt upp och ner. Men det var inte så lätt, vävtapeten suger verkligen! Dels dricker den färg och så är det väldigt mycket struktur… Resultatet blev ganska ojämnt:

image

På nästa vägg testade jag därför samma trixade vi blev tipsade om gällande lumpap, att fukta först. Så jag letade fram en blomspruta och blötte ner väven. Det gick mycket bättre. Färgen flöt ut bättre men hade ändock svårt att nå ner i väv-groparna:

image

Till sist hade jag en liten färgslatt kvar så jag spontanmålade snickerierna kring ytterdörren, det var underbart lättmålat!

image

Summa summarum är pensel inte optimalt när det gäller vävtapet.(Jag provmålade även den andra vävtapeten som är tätare och lite grundare men det blev inte så mycket bättre). Roller är kanske ett bättre alternativ men jag vill inte riskera att få ytterligare en struktur till på tapeten. Så jag ska hitta mig en liten färgspruta och ett par påsar grundfärg till!

Fortsättning följer!

/Anja

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s